Civil percek #134 (2024.10.26.)

Szerző: | 2024. október 20. | Hírek

Rekordszámú jelentkezővel rendezték meg a KALÁSZ (azaz a Katolikus Asszonyok és Lányok Szövetsége) őszi női csoportvezetői képzését október 19-én. A képzési programont összeállítók a sokféle háttérrel érkező résztvevők számára színes, jól átgondolt, kreatív feladatokkal és hasznos munkaanyaggal készültek. A programban lehetőség volt megismerni a KALÁSZ tevékenységét és értékeit, ugyanakkor a képzés csak iránymutatást, segítséget kívánt nyújtani az új csoportvezetőknek. A KALÁSZ egyik értéke, hogy a csoportok működése minden esetben azok vezetőinek egyénisége és a csoporttagok igényei alapján formálódik.

Senánszky Petra olimpikon, világ- és európabajnok úszó lesz Café Francesco vendége október 29-én este. Az érdeklődők megismerhetik, milyenek egy úszó olimpikon mindennapjai, hogyan kap helyet a hit egy sportoló életében. A Café Francesco a belvárosban a Molnár utca 4. szám alatt található.

Missziós menetet szervez október 31-én, Mindenszentek előestéjén a Magyar Városmissziós Szövetség. A menet az albertfalvi Szent Mihály plébániáról indul este 5 órakor és 6 órára érkezik vissza. A szervezők kérik, hogy a menetre mindenki hozzon fedeles mécsest.

A Családok Jézusban Közösség novembertől minden első hétfőn este 7 órától szentségimádást szervez a Margit körúti Országúti Ferences Plébánián olyan pároknak, akik a gyermekáldással kapcsolatos nehézségeiket szeretnék Isten elé helyezni és Vele megosztani. Az első alkalom november 4-én lesz.

Folytatódik a Háló Közösségi és Kulturális Központ S4 bibliai sorozata a Háló Közösségi és Kulturális Központban. Ádám Miklós atya első előadása november 7-én este 6 órakor kezdődik. Miklós atya egyszerre mély és mégis életszerű, gyakorlatias előadásmódja nem nélkülözi a humort, ugyanakkor lenyűgöző tudással és kiváló előadói stílussal párosulva ragadja magával a hallgatóságot.

Az Emmanuel Közösség várja november 23-i imanapjukra mindazokat a nagyszülőket, akik szomorúan látják gyerekük válását, aggódnak az unokáikért és szeretnének megerősödni nagyszülői hivatásukban ebben a fájdalmas helyzetben. Akár rég történt a válás, akár mostanában, akár felnőttek már az unokák akár még kicsik, nagyszüleik imájára mindenképp szükségük van. Az eseményre az avelap.hu oldalon szükséges regisztrálni.

Forrás

Kornéliusz kurzus indul Varsányban. A közösségről szóló kurzusra olyan csoportok jelentkezését várják, amelyek tagjai hasonló helyzetben vannak, és akiket hasonló vágyak mozgatnak, együtt vágyódnak növekedni Krisztus szeretetében, és ezért szívesen lennének egymással közösségben is. A november 22-én pénteken induló és vasárnapig tartó eseményre azok jelentkezhetnek, akik elvégezték az Új élet kurzust vagy a Szentlélek szemináriumot. Jelentkezési határidő november 12-e, jelentkezési lap letölthető a Szent András Evangelizációs Iskola honlapjáról.

Forrás

A Piarista Alapítvány adománygyűjtő akciót indított a Sátoraljaújhelyi Piarista Tanoda támogatására. A tanoda célja, hogy csökkentse a tanulók szociális hátrányokból fakadó nehézségeit, segítse iskolai előmenetelüket, növelje sikerességüket, segítő környezetben gazdag módszertani tárházával pozitív tanulási élményben részesítse a gyerekeket. A piarista nevelési elvek alapján céljuk, hogy mindeközben a lelki és közösségi fejlődésüket is támogassák. Az adományozás részletei megtalálhatók az alapítvány honlapján.

Forrás

Helyi kisközösségek szervezésére buzdítja olvasóit az Ez az a nap! Magazin. Az virtuális térképen bárki bejelölheti a lakhelyét, és a közelében élő testvérekre találhat. A térképes applikáció ezzel lehetőséget ad új helyi közösségek indítására és erősítésére azzal, hogy segíti az egymás megtalálást és a kapcsolatfelvételt. Részletek az Ez az a nap! Magazinban olvashatók.

Forrás

Adás: 2024.10.26.

A szerzőről

A Tanítványok.hu oldal a hit alapú civil szervezetek, lelkiségi mozgalmak és közösség híroldala; az Egyház társadalmi tanításával kapcsolatos cikkek gyűjtőhelye és publikációs felület keresztény lelkületű írások alkotóinak.

Legfrisebb

„Jó Mester! Mit tegyek, hogy elnyerjem az örök életet?” 

„Jó Mester! Mit tegyek, hogy elnyerjem az örök életet?” 

Jézust nem érdekelte a pénz. Sem akkor, ha volt, sem akkor, ha nem. Neki édes mindegy volt, hogy mije van a gazdag ifjúnak. Gondolja valaki, hogy Jézus el akarja szedni azt, amit összedolgoztunk egy életen át? A rettenetes anyagias szemléletünk miatt kezdünk el a...

Civil percek #133 (2024.10.19.)

Civil percek #133 (2024.10.19.)

Október 16-án elindult a Szólj be a papnak! estek új évadja. Az első beszélgetésen Jézusról, az ő bibliából megismerhető személyével kapcsolatos kérdésekre válaszoltak a meghívott vendégek. Az eseményeknek a belvárosi Scruton V.P. ad otthont, mely megtalálható a Veres...

Civil percek #132 (2024.10.12.)

Civil percek #132 (2024.10.12.)

Október 3-a és 5-e között a Pécsi Tudományegyetemen tartotta konferenciáját együttműködő partnerei számára a KÁMME Alapítvány. Az előadók között meghívást kapott Felföldi László pécsi megyéspüspök és dr. Szili Katalin miniszterelnöki főtanácsadó is. A konferencián a...

Civil percek #131 (2024.10.05.)

Civil percek #131 (2024.10.05.)

Szeptemberben a Kétigen Alapítvány programjai mellett újraindultak a szakmai reggelik is. Az első alkalmon Török Gábor lelkigondozó „Kooperatív konfliktuskezelés egy csoportdinamikai modell segítségével” címmel tartott előadást az alapítvány tagjai számára. Többek...

Civil percek #130 (2024.09.28.)

Civil percek #130 (2024.09.28.)

Szeptember 28, és 29-e között rendezi meg a soron következő Trinity Forumot a KEVE azaz a Keresztyén Vezetők és Üzletemberek Társasága a balatonszárszói Soli Deo Gloria Konferencia Központban. A kétnapos alkalom tartalmas beszélgetések, illetve viták lehetőségét...

Fenntartható Mindenszentek

Fenntartható Mindenszentek

Mindenszentek napja évről évre meghitt pillanatokat jelent a családok számára, amikor gyertyagyújtással emlékeznek elhunyt szeretteikre. Ilyenkor temetőkben és otthonainkban sorra gyúlnak meg a mécsesek, az éjszakát a lángok fénye ragyogja be. Azonban a mécsesek és...